woensdag 30 maart 2016

Gehaakte Granny deken

Jarige vriendin


Deze deken heb ik meer dan een jaar geleden gehaakt. Ik vind het erg grappig om te zien hoe snel je vorderingen maakt en hoe gewoon deze deken nu is. Vorige jaar vond ik m nog vet gaaf om de woorden van de jongere generatie te gebruiken ;-) 
En nu vind ik deze granny's maar saai. Er zijn nog zoveel mooie steken die ik het afgelopen jaar ontdekt heb.

Deze  deken heb ik gehaakt voor een jarige vriendin. Zo een vriendin die alles al heeft en elk jaar sta ik weer voor de uitdaging; wat geef ik haar dit jaar. Vorig jaar had ik daar dus iets op gevonden ;-)



Mijn vriendin geeft ontspannings massages en heeft in haar huis hier een kamer voor ingericht. In de massage kamer heeft ze ook een bank staan waar mensen lekker kunnen zitten als ze even wachten op de persoon die "op de tafel ligt".  


En voor die mensen, en voor die bank; maar bovenal voor mijn vriendin heb ik een deken en kussen gehaakt in haar kleuren.

Ze was er blij mee, dus ik was weer geslaagd voor dat jaar ;-)

vrijdag 25 maart 2016

Mandensteek kussen met link naar HOW TO

Kussen met de mandensteek


De eerste keer dat ik deze steek zag dacht ik dat het gebreid was. Maar gelukkig; het was gehaakt en kon ik het ook leren ;-)

Wil je deze mooie steek ook maken? Klik op de how to. 
Hier vind je een goeie beschrijving van de mandensteek én een filmpje.




De lap  met deze steek heb ik al een jaartje liggen. Wachtend tot er wat mee zou gaan gebeuren.


Maar vorig jaar zat ik nog niet op naailes en als ik niet weet hoe iets moet duurt t altijd een tijdje voor ik er aan begin.  Herkenbaar?


Maar nu ik op naailes zit is een kussenhoes appel eitje en dit kussen zo gemaakt. 

Ik vind de kleuren combi heel erg mooi.  Hoe mooi de kleuren ook zijn, deze passen niet in mijn woonkamer. Maar wel in die van mijn schoonzus. Leuk om iemand anders blij te maken met mijn creativiteit ;-)

dinsdag 22 maart 2016

Ontdekt; snoepjes winkel

Ben ik een na een lange tijd thuis te hebben gezeten nu pas deze snoepjes winkel tegen gekomen;


De site is nog niet leuk maar geloof me; de winkel des te leuker.
Als je gek bent van wol en katoen kan je hier gewoon niet 'even' naar binnen.



De bollen waren in de aanbieding; deze moeten plaats maken voor een andere collectie. Vond ik niet zo erg hoor; 2 euro per bol... WOW
Heb er ondertussen al heel veel projecten voor bedacht. Ik heb in totaal 8 bollen. Benieuwd wat jij ervan zou willen maken....




Deze heb ik op aanraden van een klant in de winkel gekocht. Weet nog niet wat ik ermee ga maken maar ben erg benieuwd naar hoe het haakt.


En deze prachtige Rowan katoen ga ik omzetten in een sjaal. Het is dure katoen maar zo mooi en zacht. Moet er denk ik nog wel wat bolletjes voor bij halen wil ik een lekkere grote sjaal van gaan maken.



Deze ziet er pluizig uit en heerlijk zacht. En dat is ie ook, heerlijk zacht. Weet nog niet of ik het heel leuk ga vinden om hier een sjaal van te hebben maar ik ga het zeker proberen.


De coton 5 kende ik ook nog niet. Maar mooi dik katoen. Hier kan ik me ook een boel projectjes bij bedenken.


En deze foto om aan te geven hoe dik het katoen is.

zondag 20 maart 2016

Sterren kussen van ByClaire

Haakgeluk en zwangerschap


Sinds 4 weken ben ik weer aan het werk en heb veeeeeel minder tijd om te haken en andere leuke dingen te doen. Maar het is ook weer fijn om aan het werk te zijn. Voor mijn collega die ik vervang tijdens haar zwangerschap verlof heb ik dit leuke sterrenkussen van ByClaire gehaakt.


Met mijn verjaardag heb ik het boekje van ByClaire 'Haakgeluk' gekregen. Daar uit wilde ik de sterren gaan haken. Ik ben een proeflapje begonnen en raakte verslingerd aan het sterren haken.
Na dat proeflapje heb ik wat leuke kleuren uitgezocht en ben aan de slag gegaan om een kussen voor in mijn woonkamer te maken.
Tot ik me opeens bedacht dat ik een cadeautje "moest" maken. 


Mijn collega is verliefd op de kleine prins oftewel Le petit prince. Ik weet dat ze een soort klepbankje op de baby kamer heeft staan met een afbeelding van de prins. Hier staan ook sterren op.
Het idee voor een cadeau was geboren. Het andere sterrenkussen heb ik bij wat andere wipjes gelegd en ben de kleuren uit gaan zoeken.



De sterren haken is geen probleem en erg leuk om te doen. Haakt heerlijk weg en je kan eindeloos combineren. 


Tussen het haken van sterren door heb ik het kussen gemaakt. Ook dat was geen probleem en is goed gelukt.


Maar toen..... het sterrenkleedje vastzetten op het kussen....pfffff
Als je het sterrenkleedje klaar hebt, het kussen is klaar dan denk je; BIJNA KLAAR....  Maar dat bijna duurt ff iets langer dan je zou willen. Uiteindelijk is dat misschien nog wel meer werk dan het haken zelf.

Waar het uiteindelijk om draait is het eindresultaat en daar ben ik echt heel erg blij mee. Nu maar hopen dat mijn collega dat ook is als ze straks bevallen is ;-)


maandag 7 maart 2016

Moroccan tile stich AH tas

De AH tas is klaar met de Moroccan tile stich


Het was even een gepuzzel, de tas was te groot voor wat ik gehaakt had. Ik heb de tas kleiner gemaakt maar uiteindelijk had ik m nog iets kleiner moeten maken.



Je ziet het aan de rechterkant, dat had mooier gekund.  Toen ook nog niet goed opgelet bij het plaatsen van de sluiting, als ik die nou aan de andere kant had gedaan had het ook minder opgevallen. pffffff...... soms een beetje te enthousiast dus ;-)
Maar ik had besloten dat ik er klaar mee was en vind de tas leuk genoeg.


En ik moet zeggen; ik vind de steek onwijs leuk en zeker voor herhaling vatbaar.



vrijdag 4 maart 2016

Welke achtergrond

Afgelopen week ben ik begonnen met de sterren uit het boekje "haakgeluk": van ByClaire. 
Deze kleurencombi past leuk in mijn interieur. Maar welke achtergrond is nou het leukst???
Grijs heb ik ook in mijn meubels dus dat zou kunnen, rose is lief maar is het niet te lief???




Grijs of rose?


Zeg jij het maar; grijs of rose.........







Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...